AP Photo/Victor R. Caivano

Guldtränaren Luis Aragonés har dött

Fotbollstränaren Luis Aragonés avled på lördagsmorgonen i Madrid vid 75 års ålder, enligt uppgifter från det spanska fotbollsförbundet. "Vila i frid chefen, Tack för allt" skriver Cesk Fabregas på sociala medier.

Aragonés var förbundskapten för det spanska landslaget mellan 2004 och 2008 och krönte den tiden med guld i fotbolls-EM 2008, där Spanien vann finalen mot Tyskland med 1-0.

Aragonés tränade även ett flertal spanska storklubbar, däribland Barcelona, Valencia och Atlético Madrid och spelade under sin tid som aktiv bland annat för Atlético Madrid.

"En av de stora har lämnat oss, det är en mycket sorglig dag", twittrade Real Madrid-spelaren Xabi Alonso, medlem i Aragonés EM-guldlag.

"I dag har någon som har påverkat mig lika mycket som människa som fotbollsspelare lämnat oss. Vila i frid chefen. Tack för allt" skrev den spanske landslagsstjärnan Cesc Fabregas på en Instagram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista