Foto: Sören Andersson / TT

Sagt om matchen "Skulle ha satt spiken i kistan"

2:21 min

De svenska spelarna förklarar dramatiken som det blev i VM-semifinalen i Bandy-VM mot Kazakstan.

Målvakt Andreas Bergwall: "Det sa vi innan att det skulle bli tufft, det var alla andra som inte trodde att det skulle bli tufft efter gruppspelet. Men vi var beredda på att det skulle bli en jättetuff match och det blir det som sagt var. Kazakerna är bra det är annorlunda att spela mot dem så här i semifinal och kylan och isen påverkar självklart".

Daniel Berlin: "Det är en typisk om man säger ryss-match här borta kallt och dålig is och det går fram och tillbaka. Vi skulle kunna kontrollera matchen lite bättre än vi gör men det är en tät och jämn match".

Andreas Westh: "Det var jättefarligt många gånger men vi hade ju bud på 5-2 och 6-2 och kanske någon straff där, vi skulle haft någon straff. Kazakerna är ett bra lag så det är inte så konstigt att det blir en match av det heller, men de chansspelar på slutet och det blir situationer".

Erik Pettersson: "Vi skulle väl ha satt spiken i kistan lite tidigare men det är skönt att vinna sånna här matcher när det blir uddamål och det blir tryck på slutet, det är en skön känsla efteråt såhär".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista