Emma Green Tregaro. Infälld i vänster bildkant: Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar. Foto: Scanpix. Montage: Sveriges Radio.

Experten om Green Tregaro: Häftig stabilitet

2:36 min

Höjdhopparen Emma Green Tregaro har hoppat 1.97 meter två gånger under de senaste dagarna. En imponerande svit enligt Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

– Det som är häftigt är inte toppresultatet utan stabiliteten. Hon har hoppat 1.97 meter i två tävlingar och med det visar hon att så här bra har hon aldrig varit inomhus. Det kommer vara oerhört spännande att följa henne i vinter, säger Zalar.

En annan friidrottare som presterat bra under de senaste dagarna är etiopiskan Genzebe Dibaba. Under lördagen slog hon nytt inomhusvärldsrekord på 1500 meter med tiden 3.55.17. Etiopiskan är en av de största konkurrenter till svenska löparen Abeba Aregawi.

– Det är en grymt bra tid. Tittar man genom tiderna är det få tjejer som har sprungit fortare än det här till och med utomhus, säger Miro Zalar.

Är hårdare konkurrens att vänta det här året för Aregawi?

– Det beror på om Dibaba väljer att springa 1500 meter, säger Miro Zalar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista