Mästarna i topp igen i Basketligan

Regerande mästarna Södertälje har tagit över serieledningen i herrarnas basketliga efter bortaseger mot Borås.

Borås-Södertälje slutade 62-74 i en match där gästerna ofta - men inte alltid - hade ledningen. Efter tredje quartern var det helt lika - 52-52. I den sista quartern gjorde Södertälje 22-10 och kunde säkra segern.

Fjolårets finalhjälte John Roberson blev planens bäste poängplockare med 20 men frågan är om det inte var Asane Senes insats som avgjorde. Den inte alltid så lyckade centern svarade nu för en dubbel dubbel med 12 poäng och femton returer. Ytterst värdefullt.

Å andra sidan överträffades han av boråsaren Mike Palm som gjorde 18 poäng och tog 14 returer.

JJ Miller som brukar se till att Borps vinner jämna matcher hade en mindre lyckad eftermiddag. 12 poäng blev det efter fyra av 12 tvåor och en av sex treor.

Södertälje toppar alltså två poäng före Borås med en match mer spelad.

Nässjö - Örebro slutade 86-88 och med det kan örebroarna mycket väl spelat den sista slutspelsplatsen i händerna på Jämtland.

Örebro hade en tiopoängsledning efter den första halvleken och inledde den tredje quartern med att göra 10-0 och det verkade avgjort.

Men Nässjö kämpade sig nästan ikapp och detta trots att man fick avsluta jakten utan storstjärnan Taylor Brown som blev utfoulad.

Ronald Christopher Boggs som vanligt poängbäst i Örebro med 22 men Brandon Hassells dubbel dubbel med 17 poäng och 14 returer var minst lika viktigt.

Hos Nässjö blev det James Washington som fick kliva fram när Taylor Brown försvann. Till sist blev det 26 poäng för Washington.

Örebros vinst innebär att att båda lagen har åtta poäng upp till Jämtland på den sista slutspelsplatsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista