Björn Ferry, Foto: TT

Sveriges största medaljhopp: Skidskyttestafett (2)

Stabila insatser som lett till flera pallplatser i vinterns världcup gör att skidskytteherrarna kommer så högt upp. Rösta längst ned i artikeln hur du tror det går för skidskyttestafettlaget i OS.

Formen för de svenska skidskytteherrarna har stigit under säsongen och när de kört stafett i hop har det lett till två pallplatser i världscupen under säsongen. Bland annat gjorde Fredrik Lindström en stark insats vid andraplatsen i OS-genrepet i Antholz. "En personlig revansch", sade Lindström till Radiosporten. Blir det ytterligare en pallplats i Sotji?

Radiosporten har träffat Björn Ferry på plats i Sotji.

Radiosportens skidskyttereporter Bengt Skött analyserar här det svenska skidskyttestafettlagets OS-chans:

”Tvåa-fyra-fyra-tvåa. I säsongens fyra världscupstafetter har Sverige placerat sig på en så hög nivå att medaljförhoppningarna i OS i Sotji är självklara.

De resultaten har kommit trots ett par straffrundor – och trots att laget varit rejält akterseglat efter den första sträckan. Men om alla fyra skjuter bra i samma tävling – och om de stora essen Ferry-Lindström-Bergman får ett bra slagläge efter en helt ok första sträcka (av Tobias Arwidson?) kommer spänningen i Sotjis berg den sista OS-lördagen att vara olidlig.”

Fakta OS-hopp: Skidskyttestafett herrar (Tobias Arwidson, Björn Ferry, Fredrik Lindström, Carl-Johan Bergman)

Meriter skidskyttestafett herrar: OS-brons 1992

Placeringar under världscupsäsongen: 2:a, 4:a, 4:a, 2:a

OS-program:

22 februari

15.30: Skidskytte Herrar Stafett, 4x7,5 km

Främsta hoten: Norge, Tyskland, Frankrike och Ryssland.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".