FOTO: TOBIAS RÖSTLUND / TT

Charlotte Kalla i Sotji: "Gäller att ge allt man har när det är tävling"

1:55 min

I lördags gav Charlotte Kalla fina formbesked när hon blev trea på över 10 km klassiskt. Nu är hon framme i Sotji och ska börja uppladdningen. 

– Otroligt lite som kommer skilja mellan pallplaceringar och kanske en åttonde plats, säger det svenska OS-hoppet till Radiosporten.

– Det är lite bagage att hålla koll på men det har gått smidigt, säger Charlotte Kalla om resan till Ryssland.

Kalla är nöjd med resultatet från helgen men säger att det också visar på hur tätt det kommer att vara i tävlingarna i Sotji.

– En fingervisning om att det är väldigt tätt, därför gäller det verkligen att ge allt man har när det är tävling. Det kan vara otroligt lite som skiljer mellan en pallplacering och kanske en åttondeplats, säger Charlotte Kalla till Radiosporten.

Kalla har ett OS-guld från OS i Vancouver för fyra år sedan, då vann hon på sin favoritgren som inte finns med i årets OS-program.

– Det var lite annan situation då när det var tio kilometer skate som fanns på programmet och verkligen var min huvud distans, just programmet ser annorlunda ut den här gången. Men det ska bli spännande.

Nu kommer Charlotte Kalla i stället att tävla i bland annat 10 km klassisk stil och Skiathlon 15 km.

SKIDDAMERNAS LOPP I OS

Lördag 8 februari: Skiathlon 7,5 km klassiskt 7,5 km fristil.

Tisdag 11 februari: Individuell sprint, fristil.

Torsdag 13 februari: 10 km, klassiskt.

Lördag 15 februari: Stafett 4x5 km.

Onsdag 19 februari: Lagsprint, klassiskt.

Lördag 22 februari; 30 km, fristil.

Charlotte Kalla har inför OS sagt att hon inte ställer upp i den individuella sprinten, och troligen inte heller i lagsprinten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista