OS-medarbetare: Emilia Cederholm

Namn: Emilia Cederholm

Född/uppvuxen: En fjärdedel Norrköping och tre fjärdelar Kristianstad.

Antal år på Radiosporten: Noll år, men ett par månader i alla fall.

Vilka andra medier har du jobbat på innan du kom till Radiosporten (och ungefär när): Pluggar journalistik på Södertörns Högskola, men jag har hunnit vara lite på Kristianstadsbladet också.

Antal OS som du bevakat/deltagit i? Inget tidigare.

Vad ska du bevaka under spelen i Sotji? Eftersom jag är på webben blir det bevakning av det mesta på OS. Svenska medaljer framför allt. Hoppas jag!

Vad ser du mest fram emot under OS? Upploppen, och slutminuterna i matcherna, precis innan det är avgjort, den spänningen ser jag mest fram emot.

Vilken idrottare blir häftigast att följa? Herrarna och damerna i längdskidlandslaget. Särskilt spännande blir herrstafetten i längd.

Ditt bästa vinter-OS-minne? Laginsatsen i loppet i Skiathlon 2010, när Hellner tillsist vann och Johan Olsson fick brons. Tänk om norrmännen skulle gjort något liknande, det skulle vara fruktansvärt. Men nu var det mycket glatt.

Ditt sämsta vinter-OS-minne? Anja Perssons krasch var inte rolig. Tur att det gick bra sen. 

Varför ska man följa OS med Radiosporten? Det kommer vara så många bra referat. Det får man inte missa.

Mejla Emilia på Emilia Cederholm emilia.cederholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista