Foto: TT/SR. Collage: SR

Bengt Skötts OS-quiz, nummer 1: "Vilken är fågelarten?"

5:22 min

Quiz-succén från London-OS tillbaka.

”Fem ringar” heter Radiosportens OS-frågetävling från Sotji – precis som från London 2012. Bengt Skött är tillbaka, laddad med sprudlande klurigheter.

Vi inbjuder Dig till en stunds klurig OS-frågesport, och söker i det allra första avsnittet en viss fågelart.

Nya avsnitt levereras varannan dag under OS, de dagar som har jämna datum. De dyker upp både i Sportextra i P4 och här på Radiosportens OS-sajt – där Du ju dessutom kan lyssna flera gånger.

I varje avsnitt ställs fem frågor. Det gäller att få fram rätta svar – och samla på sig de fem svarens begynnelsebokstäver.

Lagda i en viss ordning formar bokstäverna ett speciellt ord eller namn. I avsnittets inledning nämns ”gåtan”, det vill säga vilket slags ord, alltid på fem bokstäver, som eftersöks just denna gång.

I dag gäller det alltså en fågelart.

Mejla det ord Du tror är det korrekt till adressen os@sverigesradio.se. Skriv där även Din postadress och tröjstorlek, att använda i fall Du vinner.

Dagens rätta svar, samt tre framlottade vinnare av Radiosporten-t-shirts, publicerar vi här på sajten i morgon förmiddag.

Lycka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista