Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS: Lag Margaretha Sigfridsson (1)

I dag presenterar Radiosporten Sveriges största medaljhopp i OS. Det är curlingdamerna som tar förstaplatsen i Radiosportens nedräkning över de 14 största medaljhoppen i Sotji. Rösta längst ned i artikeln för hur du tror det går för lag Margaretha Sigfridsson i OS.

Ska det bli OS-guld till de svenska curlingdamerna för tredje gången i rad? Ni minns väl hur det lät när Radiosporten rapporterade om OS-gulden 2006 och 2010? Om inte, återupplev minnena här med Annette Norbergs guldkyss. 

Nu är det lag Margaretha Sigfridsson som ska försvara den svenska OS-traditionen. Och laget visar fin form då det blev EM-guld i december. 81 procent av de som röstade på Radiosportens hemsida den dagen trodde på OS-guld till laget i Sotji.

Radiosporten träffade laget precis innan avresan till Sotji. "Vi känner ingen press alls", sade Sigfridsson då.

Radiosportens curlingreporter Mats Fagerström analyserar curlingdamernas OS-chans:

”De svenska curlingdamerna med Margaretha Sigfridsson i spetsen har nu haft tre år på sig att hitta formen till OS i Sotji efter att Lag Anette Norberg drog sig tillbaka efter de dubbla OS-gulden i Vancouver 2010 och Turin 2006. Laget har under dessa tre år gått från klarhet till klarhet och tog VM-silver både 2012 och 2013 och EM-silver 2011, EM-brons 2012 och EM-guld i Stavanger i höstas. Margareta Sigfridssons taktiska färdigheter blir avgörande precis som alltid lika iskalla Maria Prytz som lägger de sista stenarna, och hon gör det som bäst under stor press.”

Fakta OS-hopp: Curling damer (Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström, Maria Prytz, Christina Bertrup, Agnes Knochenhauer, reserv) Tidigare OS tillsammans: 0

Meriter: VM-silver 2013

EM-guld 2013

VM-silver 2012

EM-brons 2012

EM-silver 2011

OS 2010: Guld, Sverige representerades då av lag Anette Norberg (Anette Norberg, Eva Lund, Cathrine Lindahl och Anna Le Moine)

OS-program: Spelas under hela turneringen

Främsta hoten: Storbritannien (skotskt lag), Kanada, USA.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".