Foto: TT/SR. Collage: SR

Bengt Skötts OS-quiz, nummer 3: "Var finns källan till guld?"

Bengt Skötts OS-quiz, nummer 3, onsdag 12 februari
5:08 min

”Fem ringar” heter Radiosportens OS-frågetävling från Sotji. Bengt Skött är tillbaka för tredje gången, och detta är ett avsnitt det glimmar vackert kring…

Vi inbjuder Dig till en stunds klurig OS-frågesport, och söker i detta avsnittet ”En källa till guld”.

Nya quiz levereras varannan dag under OS, nämligen de dagar som har jämna datum. De dyker upp både i Sportextra i P4 och här på Radiosportens sajt – där Du ju dessutom kan lyssna flera gånger.

I varje avsnitt ställs fem frågor. Det gäller att få fram rätta svar – och samla på sig de fem svarens begynnelsebokstäver.

Lagda i en viss ordning formar bokstäverna ett speciellt ord eller namn. I avsnittens inledning nämns alltid ”gåtan”, det vill säga vilket slags ord, alltid på fem bokstäver, som eftersöks just denna gång.

Idag gäller det alltså en ”En källa till guld”.

Mejla det ord Du tror är det korrekt till adressen os@sverigesradio.se. Skriv där även Din postadress och tröjstorlek, att använda ifall Du vinner.

Dagens rätta svar, samt tre framlottade vinnare av Radiosporten-t-shirts, publicerar vi här på sajten i morgon förmiddag.

Lycka till.

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".