Foto: TT

AIK och Pirnes i kontraktsbråk

Ett kontraktsbråk har blossat upp i AIK. Esa Pirnes hävdar att han brutit kontraktet, men AIK vill inte släppa honom. Det här rapporterar SVT Sport. Finländaren finns inte med i kvällens match mot HV 71.

Esa Pirnes är överens med sin finska moderklubb Kärpät och har presenterats på klubbens hemsida. 36-åringen hävdar att han har brutit kontraktet med AIK, efter det att Stockholmarna släpat efter med lönerna.

Men AIK vill inte släppa forwarden.

– Vi kollar på hans kontrakt nu. Vi anser att han ska fullfölja det men han hävdar att han har brutit med AIK. Vi kollar på om vi ska fortsätta driva det här, säger AIK:s vd peter Birath till SVT.

– Det är löneutbetalningarna som är konflikten i det här, men vi har gjort rätt för oss mot Esa enligt den överenskommelse som fanns innan.

Pirnes är näst bästa poängplockare i AIK under säsongen, med 23 poäng på kontot. Men i kväll, hemma mot HV 71, finns han alltså inte med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".