OS-medarbetare: André Pettersson

André är webbreporter på Radiosportens hemmaredaktion i Stockholm under OS.

Namn: André Pettersson
Född/uppvuxen: Sundsvall
Antal år på Radiosporten: Inhopp under stora mästerskap sedan 2006, jobbar annars på P4 Norrbotten i Luleå och refererar bland annat SHL-matcher i webbradion åt Radiosporten.

Vilka andra medier har du jobbat på innan du kom till Radiosporten: Dagbladet i Sundsvall samt P4 Västernorrland och P4 Norrbotten.

Antal OS som du bevakat? Tre (två sommar och ett vinter) från hemmaredaktionen i Stockholm.

Vad ska du bevaka under spelen i Sotji? Kommer att följa allt med fokus på de större tävlingarna och svenskarna såklart. Liverapporterar i textform och uppdaterar sverigesradio.se med senaste nytt, bilder och ljudklipp.

Vad ser du mest fram emot under OS? Hockeyn och längdskidtävlingarna.

Vilken idrottare blir häftigast att följa? Charlotte Kalla blir spännande att följa. Verkar som om hon hittat formen och kan ta en ädel medalj. Även konståkaren Alexander Majorov blir intressant att se i en sport där marginalerna är otroligt små mellan succé och fiasko.

Ditt bästa vinter-OS-minne? Marcus Hellners mäktiga guldspurt i skiathlon i Vancouver 2010. Och Tre kronors guld i Lillehammer.

Ditt sämsta vinter-OS-minne? När Johann Mühlegg avslöjades som dopad 2002. Vilken enorm besvikelse.

Varför ska man följa OS med Radiosporten? För en heltäckande och engagerad rapportering, både från arenorna och tävlingarna och bakom kulisserna. Och för att vi bevakar allt utan reklam och är med dig överallt, i radion, på webben och i appen!

Mejla André andre.pettersson@sverigesradio.se

Mer om André

Favorithobby? Bugg/dans, innebandy, fotboll, Tintin.

Favoritmusik? Roxette, 90-talseurodisco och allt dansvänligt.

Favoritmat? Renskav, husmanskost, tacotårta.

Favorit-tv-program? På spåret, Seinfeld, Falk och andra svenska tv-deckare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".