Foto: Anders Wiklund/TT

Bagagekaoset störde inte Richardsson

1:21 min

Ett senarelagt flyg och lång väntan på bagaget är inget som stör Daniel Richardsson.
– Allt har gått smidigt hittills, säger han när Radiosporten möter upp på flygplatsen i Sotji.

Väldigt försenad klev till slut Daniel Richardsson in i ankomsthallen på flygplatsen i Sotji. Väntan på bagaget tog tid. Lång tid. Men det är inget som stör skidässet.

– Det verkar bra här, tycker jag. Även om jag i stort sett bara passerat gränsen. Vi fick åka med ett senare flyg än planerat men jag tycker att allt har gått smidigt hittills, säger han till Radiosporten.

Om det ska bli medalj i Sotji måste Richardsson göra något alldeles extra. Och det vet han om.

– Det viktigaste är att vara i så bra form som möjligt. Jag vet att om jag ska vara med och slåss om medaljerna, som jag vill, så måste jag göra något utöver det vanliga. Det är fokus. I övrigt är det ungefär som vilken tävling som helst, även om det är mycket mer runtomkring.

Landslagskollegan Calle Halfvarsson har isolerats från övriga truppen eftersom han är magsjuk. Men smittan har inte nått Daniel Richardsson. Än.

– Jag mår fint, det är inga problem. Blir man sjuk är det så, men förhoppningsvis klarar jag mig och förhoppningsvis är det något kortvarigt som Calle fått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista