Foto: Mikael Fritzon / TT

SAIK fick ordning på Växjö tillslut

1:51 min

Skellefteå har svårt för Växjö. Men på tisdagen blev det seger efter förlängning för serieledaren i SHL. Joakim Lindström avgjorde toppmatchen med sitt 2-1-mål. Tabelltrean Växjö är det lag som Skellefteå tagit minst poäng mot under den här säsongen.

Radiosportens Janne Rindstig tar ut lagens lirare:

Växjö:
Skellefteå:

Två segrar (en efter straffar och en efter förlängning) och totalt fem poäng har det blivit på fem matcher. Mot alla andra har mästarlaget tagit sex poäng eller fler.

Senast vann Växjö med 6-0 - på bortais. Första tisdagen i februari blev det betydligt jämnare. Skellefteå vann med 2-1 i en tät och tempostark tillställning.

Bortalaget bjöds på matchens första mål. Växjös målvakt Scott Munroe slarvade bakom egen kasse och väntade för länge med att dra iväg pucken. Det gjorde att han till slut träffade Skellefteås rappe forward Viktor Arvidsson. Pucken hamnade sedan hos OS-spelaren Jimmie Ericsson, som enkelt lade in ledningsmålet.

Kvitteringen kom i slutet av mittperioden. Cory Murphy gjorde en rejäl uppåkning och hittade Jan Hlavac, som med en elegant backhand prickade krysset. Hlavac skrev på för Växjö resten av säsongen i slutet av januari.

Skellefteås segermål kom sedan i förlängningen. Joakim Lindström var målskytt i spel fyra mot tre. Lagets femte raka seger.

Växjö-Skellefteå AIK 1-2(e förl (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (7.27) Jimmie Ericsson (Viktor Arvidsson).

Andra perioden: 1-1 (18.29) Jan Hlavac (Cory Murphy, Jani Lajunen).

Fjärde perioden: 1-2 (0.56) Joakim Lindström (Viktor Arvidsson) spel fyra mot tre.

Skott: 17-21 (3-9, 6-9, 8-2, 0-1).

Utv, Växjö: 5x2, 1x10, Skellefteå AIK: 5x2 min.
Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Christer Lärking, Stockholm.
Publik: 5 203.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista