Foto: TT
Färjestad-Brynäs 3-2

Hilding matchvinnare för Färjestad

2:42 min

Brynäs unge målvakt Jonas Johansson får vänta på första SHL-segern, trots storspel i Karlstad. Hemmalaget Färjestad tog hem bonuspoängen i Karlstad efter en jämn tillställning.

Radiosportens Mats Fagerström utser lagens lirare:
Färjestad: Magnus Nygren
Brynäs: Jonas Johansson

Brynäs fick en drömstart på matchen när Petteri Nokelainen - tillbaka från ett långt skadeuppehåll - tidigt satte 1-0. Det var inte finländarens mest eleganta mål i ishockeykarriären, men mål var det efter att pucken studsat via Färjestadsskridskor och förbi Fredrik Pettersson-Wentzel.

Brynäs hade bud på 2-0, men Magnus Nygren lyckades rensa bort pucken i målområdet. Den fick också adress - Pontus Åberg blev fri med Brynäsmålvakten Jonas Johansson och lade kyligt in pucken mellan benen.¼ 7/8

I den andra perioden tryckte Färjestad på för ett ledningsmål och bombarderade unge Jonas Johansson med skott. Han storspelade dock och när Jack Connolly drog på sig ett matchstraff var det i stället Brynäs som prickade rätt i numerärt överläge. Andreas Thuresson rakade in 2-1 i öppet mål.

Färjestad kom tillbaka i den tredje akten och Johansson tvingades kapitulera igen. Magnus Nygren laddade bössan i powerplay och målvaktsjunioren var chanslös.

Efter tre perioder var ställningen 2-2 och det krävdes förlängning för att få fram en vinnare. Med 14 sekunder kvar att spela sköt Joakim Hillding in segermålet.

Färjestad-Brynäs 3-2 e förl (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (1.21) Petteri Nokelainen (Christian Djoos, Jesper Ollas), 1-1 (7.43) Pontus Åberg (Magnus Nygren).

Andra perioden: 1-2 (15.14) Andreas Thuresson (Jesper Ollas, Ryan Gunderson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (5.42) Magnus Nygren (Per Åslund, Patrik Lundh) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-2 (4.46) Joakim Hillding (Patrik Lundh, Niklas Arell).

Skott: 46-32 (17-11, 15-10, 13-9, 1-2).

Utv, Färjestad: 1x2, 1x5, 1 matchstraff. Brynäs: 4x2.
Domare: Tobias Björk, Boden, och Marcus Linde, Kungälv.
Publik: 5 950.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista