AP Photo/dpa, Uli Deck

Dibaba inget hot för Aregawi

2:54 min

Den 7:e mars inleds inomhus VM i friidrott i Polska Sopot. Men där blir Dibaba inte något hot mot svenska Aregawi. Etiopiskan ska nämligen bara springa 3000 meter istället för 1500 meter där hon i lördags slog nytt världsrekord.

Förra helgen var det tävling i tyska Karlsruhe och Dibaba slog till med ett nytt världsrekord på 1500 meter med hela fyra sekunder. I morgon är det tävling igen och den här gången i Stockholm och Abeba Aregawi ska ta chansen att slå världsrekordet.

På en presskonferens på onsdagen meddelar Dibaba att hon kommer inte springa 1500 meter på galan. Istället är det kross av världsrekordet på 3000 meter som är målet för etiopiskan. Tiden 8.23.17 ska hon putsa till 8.20. Hon blir alltså inte ett hot för svenska Aregawi på 1500 meter.

Dibaba säger till Radiosporten att hon känner sig i bra form och om hon inte slår nytt världsrekord hoppas hon i alla fall på nytt personbästa på 3000 meter på globengalan på torsdagskvällen.

Inte heller på innomhus-VM i Polen i mars kommer den nya världsrekordinnehavaren att springa 1500 meter.

Friidrottsgalan från Globen börjar på torsdagskvällen och Radiosporten sänder direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista