Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX

Boork inför OS-genrepet: ”Måste gå all in”

1:08 min

I december presenterades han som assisterande tränare och rådgivare för damkronorna. Nu är Leif Boork på plats med laget i Sotji för att ladda upp. Första uppladdningen sker i form av en träningsmatch mot Schweiz.

– För det första vill man ha en match för att komma in i matchtempo, det blir ett annat tempo än det man kan skapa på träning. Sen är det bra att stämma av vissa taktiska saker och att de positioner och kedjor och backpar som spelar ihop får känna att det stämmer även i en matchsituation, sen är Schweiz en mycket bra motståndare.

På söndag kliver Damkronorna in i OS-turneringen när man möter Japan. Men redan imorgon är det dags att mäta sina krafter mot OS-motstånd. Sverige spelar en träningsmatch mot Schweiz. Men så här tätt in på OS kan matcher innebära risker för skador.

– Spelar man match måste man gå all in, det går inte att tänka att jag får inte skada mig eller jag kan inte gå in i de här duellerna på samma sätt utan man måste spela fullt ut och det finns naturligtvis en risk i det men jag tror att mentalt är det viktigare än att fungera för mycket, säger Leif Boork till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista