Foto: TT/SR. Collage: SR

Bengt Skötts OS-quiz, nummer 7: ”En kultfigur bland doktorer”

6:26 min

”Fem ringar” heter Radiosportens OS-frågetävling från Sotji. Bengt Skött är tillbaka för näst sista gången, denna gång mer dubbeltydig och gåtfull än någonsin.

Vi inbjuder Dig till en stunds klurig OS-frågesport, och söker i detta avsnittet ”En medborgare på Balkan” – eller om Du så vill ”En kultfigur bland doktorer”.

Nya quiz levereras varannan dag under OS, nämligen de dagar som har jämna datum. De dyker upp både i Sportextra i P4 och här på Radiosportens sajt – där Du ju dessutom kan lyssna flera gånger.

I varje avsnitt ställs fem frågor. Det gäller att få fram rätta svar – och samla på sig svarens begynnelsebokstäver.

Lagda i en viss ordning formar bokstäverna ett speciellt ord eller namn. I avsnittets inledning nämns ”gåtan”, det vill säga vilket slags ord, alltid på fem bokstäver, som eftersöks just denna gång.

Idag gäller det alltså ”en medborgare på Balkan”. Men så kallades också ”en kultfigur bland doktorer” i svensk nutidshistoria.

Mejla det ord Du tror är det korrekt till adressen os@sverigesradio.se. Skriv där även Din postadress och tröjstorlek, att använda ifall Du vinner.

Dagens rätta svar, samt tre framlottade vinnare av Radiosport-t-shirts, publicerar vi här på sajten i morgon förmiddag.

Lycka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista