Curlingreporter Mats Fagerström och expert Anna Le Moine. Foto: Mikael Widerberg/Sveriges Radio

Mästarens OS-råd: ”Man får tycka att det är häftigt”

7:01 min

Radiosportens nya curlingexpert tror på finalplatser för både de svenska damerna och herrarna. Och Anna Le Moine borde ha koll efter sina dubbla OS-guld.

Anna Le Moine tog OS-guld både i Turin 2006 och i Vancouver 2010 tillsammans med Anette Norberg, Eva Lund och Cathrine Lindahl.

Nu går in i rollen som expertkommentaror med mycket erfarenhet från olympiska spel.

– Det gäller att hantera allt det storslagna och man får tycka att det är häftigt. Det är en förutsättning att kunna ha lite kul mellan matcherna, säger Le Moine och tror på nya svenska framgångar i Sotji med lag Margaretha Sigfridsson och lag Edin.

– Jag tror att båda kommer gå till final. Damerna har rutin från mästerskap och har tränat på att spela stora matcher. Killarna har också spelat många finaler och semifinaler och framför allt varit med på ett OS.

– De har så mycket roligt framför sig och jag är både avundsjuk och glad för deras skull, avslutar Radiosportens nya expert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista