AP Photo/Julie Jacobson

OS tjuvstartar med nya grenen slopestyle

5:46 min

På torsdagen tjuvstartar OS med herrarnas kval i den nya grenen slopestyle för snowboard. Men det blir utan den amerikanske superstjärnan Shaun White som dagen innan drog sig ur tävlingen.

Shaun White har dragit sig ur tävlingen, eftersom han anser att skaderisken är för stor och banan för svår. Men Radiosportens expert Jim Johansson Wolf håller inte med.

– Det är inga fel på banan, flera åkare som jag pratat med tycker den är kanon. Jag tror att han är rädd att inte vinna guld i pipen.

27-årige Shaun White har varit den stora olympiske snowboard-kungen de senaste åren, med två raka guld i halfpipe (2006, 2010).

I Sotji skulle han även ställa upp i nya grenen slopestyle, men meddelade på onsdagseftermiddagen att han drar sig ur tävlingen för att i stället fokusera på att försvara sin halfpipe-titel.

Svenskarna Sven Thorgren och Niklas Mattsson är dock positiva till banans utformning. Och Thorgren tror på medalj.

– Om jag får mina svåraste trick att sitta så kommer det räcka en bra bit. Det ska bli häftigt, även för dem som tittar tror jag.

Herrarnas slopestylekval öppnar tävlingarna i Sotji, och avgörs redan på torsdagsmorgonen. Semifinal och final körs på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista