Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Fanbäraren "Jag tänkte inte så mycket jag tackade ja"

Det var en stolt fanbärare som anlände på torsdagen till OS-staden Sotji. "Det är ett hedersuppdrag man aldrig får göra någon mer gång".

–Jag tänkte väl inte så mycket utan jag tackade ja ganska på en gång, det är ett hedersuppdrag som man aldrig får någon mer gång.

Anders Södergren säger att han aldrig blir förvånad så en så stor överraskning verkar det inte ha varit när skidveteranen blev tillfrågad.

– Dels så ska det bli kul såklart att vara fanbärare det är en ära att leda truppen, sen ska det bli kul och se en invigning det har aldrig passat in i vårt program tidigare.

Södergren som inte har tävlat så mycket i vinter och har därför inte givit några större formbesked. Men svensken säger att det känns bättre och bättre.

Södergren ska bland annat köra Skiathlon på söndagen, det ser han mest som en genomkörare inför fem-milen som är hans största chans att göra ett bra resultat. Att invigningen är två dagar innan tävling ser han inte som något problem.

– Orkar jag inte bära fanan då har jag inget här och göra, säger Anders Södergren till Radiosporten från flygplatsen i Sotji.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista