Foto: TT

Maria Prytz: "Kul att folk tror på oss"

1:35 min

Ett av de största svenska medaljhoppen har landat i Sotji. Men Maria Prytz i lag Margaretha Sigfridsson känner ingen press och tycker inte att uppståndelsen efter EM-guldet har stört uppladdningen.

Damernas curlinglag, lag Margaretha Sigfridsson, har målats upp som ett av de största svenska medaljhoppen under OS i Sotji.

– Det är kul att folk tror på oss. Vi har en bra tradition inom curlingen med många fina resultat, säger en av lagmedlemmarna, Maria Prytz till Radiosporten.

Vad har du själv för förväntningar?

– Framför allt förväntar jag mig och hoppas att vi plockar fram vårt bästa spel. Sedan hoppas jag på många andra fina svenska resultat i truppen. Att vi verkligen får den här truppkänslan som jag hoppas att ett OS innebär, säger hon.

Lag Margaretha Sigfridsson tog EM-guld i Norge i slutet av november förra året, där man slog Skottland i finalen.

Hur har tiden efter EM varit? En härlig OS-uppladdning eller för mycket av annat?

– Vi har hunnit med den uppladdning vi behöver. Sedan har det varit lite mer uppmärksamhet än vi normalt sett har. Samtidigt var vi lite förberedda på det eftersom det har gått bra för oss. Det har inte stört oss på något sätt, säger Maria Prytz.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista