Foto: Anders Wiklund/TT.

Northug ”ironisk och ointresserad”

Norska herrarna inför skiathlon i OS
1:35 min

Skidstjärnan Petter Northug var inte på sitt bästa humör när norrmännen höll en hastig presskonferens utomhus i Sotji inför söndagens inledande skiathlon i OS.

Petter Northug var osedanligt korthuggen, ironisk och ointresserad av journalisternas frågor. Till och från fingrade han på sin mobiltelefon istället för att lyssna på frågor.

"Ja. Nej. Kanske. Vi får se", var typiska svar från den norska stjärnan.

På bättre humör var världscupledaren Martin Johnsrud Sundby som precis som svenskarna tror att det blir svårt för någon att gå loss de första 15 kilometerna i klassisk stil, innan skidbytet.

– Det är kanske den lättaste klassiska delen vi haft på många år så jag ser det som en transportsträcka, säger han.

Johnsrud Sundby vill inte ha med landsmannen Northug in på upploppet men har ingen speciell taktik för att hålla svenske Marcus Hellner bakom sig.

– Jag har inte tänkt så mycket på Hellner, men han visade bra form i Toblach. Jag har ingen speciell plan för att slå specifika utövare, men jag vet vad jag behöver göra för att vinna loppet, säger Johnsrud Sundby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".