Sven Thorgren. Foto: Sergei Grits/TT

Sven Thorgren snöplig fyra i finalen

Sven Thorgren om fjärdeplatsen i slopestyle
2:02 min

Det blev ingen medalj för snowboardåkaren Sven Thorgren. Han slutade på en snöplig fjärdeplats i OS-finalen i slopestyle.

Trots medaljmissen var Thorgren riktigt nöjd över sin prestation.

– Jag är sjukt nöjd över en fjärdeplats idag. Det är något att glädjas över, säger han till Radiosporten och fortsätter:

– Jag gjorde exakt det jag hade planerat. Mitt åk var nästintill perfekt och jag hade knappt vågat drömma om att göra det här åket i höstas.

19-åringen gjorde en klart godkänd insats i finalen. Efter det första åket, där många av favoriterna föll, låg han på en tredjeplats med poängen 83.75.

I det andra åket lyckades Thorgren ännu bättre. Han halkade lite på ett räcke i början av åket men stod sedan alla hopp och satte landningarna perfekt. Domarna gav honom 87.50 i poäng och med det låg han på bronsplats.

Men med två åkare kvar tog medaljdrömmen slut för den unga svensken. Norrmannen Ståle Sandbech fick till ett nästintill klockrent andraåk och puttade ner Thorgren till en fjärdeplats.

– Jag tycker mitt åk var värt 90 poäng även om Ståles också var värt högre poäng, säger Thorgren.

Amerikanen Sage Kotsenburg vann före norrmannen Ståle Sandbech och kanadensaren Mark McMorris.

Resultat, slopestyle (h)

1) Sage Kotsenburg, USA, 93,50 p,
2) Ståle Sandbech, Norge, 91,75,
3) Mark McMorris, Kanada, 88,75,
4) Sven Thorgren, Sverige, 87,50,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".