Foto: Anders Wiklund/TT

Halfvarsson: ”Jag känner mig som en smittobärare i OS-byn”

Calle Halfvarsson om magsjukan: "Inte vad man vill uppleva en vecka innan OS"
2:47 min

Calle Halfvarsson är friskförklarad efter magsjukan i Davos. Men fortfarande, nu i OS-byn, känner han att han ibland betraktas som en smittorisk.

Han kräktes. Han plågades. Men han reste sig. Och han reste. Till Sotji.

Calle Halfvarsson är här i Sotji för att på tisdag trots allt köra den individuella sprinten, tillsammans med Marcus Hellner, Teodor Peterson och Emil Jönsson.

Halfvarsson var ju så bra under Tour de Ski, med bland annat en delseger just i en fristilssprint.

Men hur var det egentligen för en vecka sen, på förlägret i Davos?

– Jag började känna hur det bubblade i magen i måndags. Sedan när jag började spy rejält förstod jag att det var allvar. Verkligen inte vad man vill uppleva en vecka före ett OS, säger Calle Halfvarsson i möte med Radiosporten mitt i OS-byn.

Hur mycket energi har du förlorat?

– Sprintlopp kan jag nog kämpa mig igenom. Egentligen är jag mer orolig inför den stora stafetten, för till ett distanslopp har jag nog tappat betydligt mer kraft.

I de senaste mästerskapen har Halfvarsson tagits ut till stafetten, och bland annat kämpat mot Petter Northug på slutsträckan.

– Det blir helt klart en kapplöpning med tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".