Foto: TT

Hellner: ”Jag har kämpat hårt för det här”

3:25 min

Marcus Hellner var strålande glad efter OS-silvret. Han hoppade upp på prispallen och mötte sedan Radiosportens reporter Alexander Lundholm.

– Jag har inte fattat det ännu, det känns grymt härligt. Jag har kämpat hårt för det här, så himla glad att få lyckas, säger Hellner.

Marcus Hellner berättar om hur han lade upp loppet:

– Jag bidade min tid inför sista varvet och försökte sen hålla mig i täten. Men det var många med som nog var pigga, så jag tänkte att det gäller att vara offensiv. Jag känner att jag gjorde allt rätt, jag hade väldigt bra form. När man har så fin form är det enklare att förvalta och ta kloka beslut.

I sista backen satte Hellner in ett ryck, bara Cologna orkade haka på.

– Jag ville vara först i den backen och köra för vad som håller och hålla position. Den positionen är så otroligt viktig inför spurten. Dario gick om och var väldigt stark. Sista 10 meterna i backen kände jag mig stum och ville inte rusa för hårt, jag ville säkra medalj först.

– Sen kände jag mig förvånadsvärt pigg sista 200 meterna-

Hellner säger att medaljen betyder mycket för honom som person.

– Känns otroligt stort att ha kommit tillbaka och lyckats igen, skönt ha i bagaget inför kkommande tävlingar. Skönt se att man har bra form. Ser fram emot fortsätta tävla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista