1 av 3
Herrelösa hundvalpar i Gorki Town, Krasnaja Poljana (Sotji). Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 3
Marit Björgen hoppade in i samma minibuss som Radiosportens Martin Sundelius, som tog ett smygfoto. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
3 av 3
Pissoarer i backhoppningsarenan i Sotji. Och en papperskorg där en pissoar borde vara. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

Marit Björgen, herrelösa hundvalpar och papperskorg i stället för pissoar

På min väg från längdskidstadion Laura ner till hoppbacken Gorki Jumping Centre stötte jag i tur och ordning på den norska skidstjärnan Marit Björgen, vilda hundvalpar och en felplacerad papperskorg.

Damerna först.

I går vann hon OS-guld i längdskidor efter en spurtstrid med Charlotte Kalla. I dag åkte hon minibuss med en vanlig dödlig radiojournalist. Marit Björgen och några till ur det norska skidlandslaget råkade hamna på samma minibuss som undertecknad.

Tankarna snurrade. Vågar jag smygfota Björgen? Blir hon sur om hon ser det? Resultatet ser du i bildspelet ovan.

Väl nere i Gorkis mediecenter för vidare transport upp mot Gorkis hoppbacke ser jag fyra herrelösa hundvalpar samt deras mamma. Det är första gången jag ser hundvalpar som strövar fritt här i Sotji. Tidigare har vi sett en hel del vuxna hundar som saknar ägare.

När jag nådde backhoppningens OS-backe blev jag svårt kissnödig. Och hade jag varit lite tröttare och mindre uppmärksam hade jag kanske tömt blåsan i en papperskorg. Den stod nämligen prydligt inklämd mellan de andra urinoarerna i samma vita färg.

Nåväl, det var min söndag i Sotji i bilder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista