Julia Mancuso leder superkomben i Sotji, Foto: TT

Mancuso på väg mot ny OS-medalj

1:05 min

Julia Mancuso har skaffat sig ett jätteläge i damernas superkombination att ta sin fjärde OS-medalj i karriären. Amerikanskan leder med 47 hundradelar före Lara Gut inför slalomdelen. För svenskan Sara Hector gick det dock sämre.

Julia Mancuso har inte haft någon bra säsong. Men hon brukar vara som bäst när det gäller. Det visade hon i störtloppsdelen i Sotji där hon med sent sartnummer såg till att krossa konkurrenterna.

Mancuso har nästan en halvsekunds försprång före Lara Gut inför slalomdelen. Tina Maze ligger trea, 86 hundradelar bakom. Hon får ses som främsta hotet tillsammans med Anna Fenninger (+99) och världscupledande Maria Höfl-Riesch (+1,04). Slalomspecialisten Nicole Hosp, Österrike, har också ett bra utgångsläge med 1,27 upp till täten.

Radiosportens expert Torgny Svensson räknar bort Mancuso från medaljerna och tror mycket på Hosp.

– Jag tror inte ledningen räcker för Mancuso. Hon har inte utmärkt sig i slalom tidigare i år. Jag tror medaljerna är klara, det blir Hosp, Maze och Höfl-Riesch.

För Sara Hector gick det dock sämre. Hon ligger på 22:a plats, 3,86 bakom Mancuso.

– Jag är inte så nöjd, ville kanske lite för mycket. Stämde inte i dag. För många missar, blev inte alls som jag hade tänkt. Jag var för långsam i starten, sen var det i branten som jag tappade, säger Hector till Radiosporten.

Resultat superkombination - störtloppet

1) Julia Mancuso
2) Lara Gut +0,47
3) Tina Maze +0,86
4) Anna Fenninger +0,99
5) Maria Höfl-Riesch +1,04
-----
8) Nicole Hosp + 1,27

22) Sara Hector + 3,86

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista