Foto: Mats Dahlberg/Sveriges Radio

Ryska posten finns. På riktigt.

Hallå där!

Är det någon som tror att ryska posten bara är en virtuell adress för att komma i kontakt med Radiosporten? I så fall är det dags att tänka om. Ryska posten finns. På riktigt. På den alpina läktaren i Rosa Khutor.

Läktaren består egentligen av två läktare som är lite snedställda. Något måste gått fel vid bygget, för det finns ingen kommunikation mellan dom båda sektionerna. Det går inte att gå emellan, utan man måste ner och upp på den andra läktaren. Och det vill man inte. Där nere är luckan knappt märkbar, högst upp handlar det om flera meter. Så i stället för att gå 162 trappsteg ner och sedan lika många upp på andra sidan, så har man spänt en lina emellan. Där sitter det klämmor så man kan skicka över papper, startlistor, resultatlistor o s v. Så står man på varsin sida och halar den ryska posten emellan sig. Snacka om high tech!

För Radiosporten innebär trappstegen ett gratis träningspass. Men vi är ändå lite avundsjuka på kollegorna på Viasat, som har studion på ena läktaren och kommentatorspositionen på den andra. Och Janne Blomkvist är inte någon man hänger upp i en klämma och transporterar över, om vi säger så. Så det blir dubbla träningspass där. Förresten, vi är nog inte så avundsjuka ändå…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista