Puckelpistarenan i Sotji, Foto: TT

Eidolf: ”Puckelpist kommer bli en show”

4:15 min

I dag ger sig svenska herrarna Per Spett och Ludvig Fjällström ut i puckelpistbacken. Radiosportens expert Jenny Eidhof tror på en spaktakulär tävling.

– Backen är 250 meter lång och det är två stora hopp på två pucklar väg ned i otroligt höga hastigheter. Akrobatiken i hoppen är väldigt avancerade trix. Att åka skidor så i väldigt hög fart, det är verkligen en show, säger Eidhof.

Så här kommenterar hon svenska chanserna:

Ludvig Fjällström: ”Han är Jätteduktig och utvecklas snabbt, ett framtidshopp. Gör han det bra kan det bli final bland de tolv bästa. Väl i final kan allting hända. Men han måste prestera i varje åk och inte ha småmissar som han haft. Han har hög kapacitet, det gäller att göra det rent”.

Per Spett: ”Han har inte åkt alla tävlingar på grund av ryggen, men jag tror han kan vända det till något positivt, för han är en väldigt bra åkare. Han behöver ta fram det extra”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista