Sveriges ende OS-tävlande i skridsko under Sotji 2014, David Andersson. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

David Andersson skadad inför OS-debuten

Den svenska skridskoåkaren David Andersson har drabbats av en överbelastningsskada på utsidan av ena vaden och får nu behandling istället för ordinarie träning. Han behandlas med massage, elstimulering och isbad.

– Det är ingen smärta i benen men det är en förlamande effekt vilket gör att jag inte har riktig kontroll på foten, säger David Andersson till Radiosporten.

 Skadekänningen uppstod redan i förra veckan.

– Igår tog vi beslutet att bara fokusera på rehab och återhämtning, säger förbundskapten Mattias Hadders. 

David Andersson ska köra 1000 meter på onsdag den 12 februari och huvuddistansen 1500 meter på lördag 15 februari. Några planer på att stå över den inledande distansen för att få mer vila inför helgen finns i nuläget inte.

– Jag försöker med 1000 meter, säger David Andersson.  Jag vill verkligen testa och jag tror att det är bra för mig att få ett lopp innan mitt "riktiga lopp" 1500 meter.

– Skulle han känna jättesmärta imorgon då får vi fundera, säger förbundskapten Mattias Hadders. Men vi har inställningen att vi ska tävla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista