AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

Beskedet efter Myhrers undersökning: ”OS är i fara”

2:20 min

André Myhrers OS-start är i fara. Dagens första preliminära svar från magnetkameraundersökningen visar att det finns något i knäet.

– Det är inga stora strukturella skador i knäet, utan mindre blåmärken. Men det finns i alla fall någonting där. Det hade varit bättre om de inte sett något, säger läkaren Per Liljeholm till Radiosporten.

Liljeholm berättar att det är svårt att bedöma knäskador och att man vill invänta den mer definitiva bedömningen av röntgenbilderna som kommer efter klockan 18 i kväll. Men redan nu kan Liljeholm berätta om att undersökningen visar att det finns något i knäet som stör Myhrer.

– Man ser någonting, även om det är relativt snällt. Det bästa hade varit att inte se någonting alls, då hade vi kunnat se det som en stukning.

Är Myhrers OS-start i fara?

– Vi har måttlig oro för hans OS-start. Det är ändå nio till tio dagar kvar tills det är dags, men skillnaden är små i toppen. Han måste vara på hundra procent för att kunna göra sig själv rättvisa.

Liljeholm berättar att det är smärtan i knäet som kan störa Myhrer i OS.

– OS kan vara i fara, men det behöver inte vara så. Vi vill vänta till definitiva beskedet innan vi vet hur vi ska gå vidare med rehaben, om den ska vara aktiv eller om det behövs vila.

Läs mer om Myhrers skada här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista