Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Lindgren nobbar landslaget

1:31 min

Fredrik Lindgren hoppar av landslaget. Samtliga förare kom till landslagslägret i Norrköping i helgen, men inte Fredrik Lindgren som lämnade in sin avskedsansökan i januari efter en dispyt med förbundet.

– Jag har en dispyt med mitt förbund som uppstod efter ett besked i början av januari. Jag har gjort klart för dem att jag kommer att representera mig själv och mitt land i VM och att jag vill delta i kvalen till 2014-års EM och 2015-års VM, säger Lindgren till TT.

Fredrik Lingren kommer att köra årets GP-rävlingar under svensk flagg efter det wild card han tilldelades i höstas. Men för att nå nästa års GP-serie krävs en topp-8-placering i år eller ytterligare ett wild card eftersom han inte vill ställa upp för Sverige i GP-kvalet där det finns fyra platser.

Och det är en förare som blir svår att ersätta säger förbundskapten Anders Fröjd.

– Självklart är det ett avbäck, i dagsläget finns det ingen som kan ersätta honom. Vi förlorar en av våra bästa förare, säger Fröjd till Radiosporten.

– Jag har pratat med Fredrik och förklarat vad det kommer att innebära för honom om han vidhåller att inte köra i landslaget. Han får inte köra några tävlingar för Svemo, varken lag-VM, par-VM, EM eller kval till VM, säger förbundskapten Stefan Andersson till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista