Alpin världscuptävling till Åre

Mitt under olympiska spelen kommer beskedet att Åre får arrangera en världscuptävling till den här vintern. Det handlar om den storslalom för damer som först flyttades från Maribor till Kranjska Gora men som ställdes in också där.

– Vi hade som krav på Internationella Skidförbundet att det inte blir några extrakostnader för oss, säger Mats Årjes till Radiosporten.

Mats Årjes, som är ordförande i Svenska Skidförbundet, ser också det här som en fjäder i hatten för Sverige.

– Vi vill ju framstå som en pålitlig partner och det verkar ju som FIS också tycker det. Det här är ytterligare en möjlighet för oss att samla lite pluspoäng inför omröstningen i juni.

Det är då som det ska avgöras vilket land som får arrangera alpina VM 2019 där Åre är en het kandidat.

Den extra storslalomen kommer att köras torsdag den 6 mars medan ordinarie tävlingen i grenen avgörs på fredagen och slalom på lördag den 8. Inför Åre-tävlingarna så är det dubbelt svenskt i toppen av storslalomcupen. Jessica Lindell-Vikarby toppar före Maria Pietelä-Holmner. I slalomcupen skuggar Frida Hansdotter ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista