AP Photo/Robert F. Bukaty

Centimeterna på Sveriges sida i VM-finalreprisen

Referat: Avgörande stenen i curlingmatchen mot Kanada
0:31 min

Tre segrar på tre matcher. Lag Niklas Edin imponerar i curlingturneringen. Under tisdagen besegrades Kanada med 7-6 i reprisen av VM-finalen. Tack vare några ynka centimeter.

Kanada mot Sverige. 6-6. Allt avgjordes med skippern Niklas Edins sista sten. En till synes enkel dragning rakt in i boet. Men stenen hade lite för hög fart och var nära att glida för långt. Stannade några ynka centimeter närmare mittpunkten (tee) än den kanadensiska stenen.

– Generellt sett spelar vi ut dem i hela matchen tycker jag, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Det blev alltså ingen revansch för lag Brad Jacobs som förlorade förra årets VM-final med 8-6 mot lag Niklas Edin.

Sverige hade även denna gång fördel från början till slut och vann alltså till slut med 7-6. Lag Edins trea Sebastian Kraupp stack ut och var oerhört träffsäker.

– Han spelade fantastiskt bra under måndagen och i dag var han närmast hundraprocentig, säger Radiosportens expert Anna le Moine.

Men i tionde omgången stod Kraupp för en riktig miss med sin sista sten som gick rakt genom boet. Niklas Edin räddade upp situationen med två bra avslutande stenar.

– Sista dragningen är en sådan som vi ska sätta nio gånger av tio. Men nu var vi lite osäkra på spåret. På slutet trodde jag faktiskt att vi skulle torska matchen men den stannade som tur var i tid, säger Niklas Edin.

Nästa match för lag Edin (också med Viktor Käll och Fredrik Lindberg) är mot Danmark under onsdagseftermiddagen.

David Hjorter
david.hjorter@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".