Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Pontus Lundahl Foto: Maja Suslin / TT

Sagt om sprintfinalen: "Tre värdiga medaljörer"

2:23 min

Två svenska medlajer i en historisk sprintfinal som kommer finnas i minnet lång tid framöver. Här är några röster om den svenska framgången och det konstiga loppet.

Expert Torgny Mogren under Radiosportens sändning: "Det här var den mest märkliga final jag sett jag vet inte vad som hände riktigt, Emil, om han fick något fel på kroppen eller nånting han bara la av direkt efter starten, sen blev det den här jättesmällen i den grymma utförskörningen och helt plötsligt är det bara två åkare som slåss om guld och silver, bland det mest märkliga jag sett".

Björn Lind, föredetta OS-mästare i sprint till Radiosporten: "Verkligen en speciell final, men ettan och tvåan var kanske de som skulle vara etta och tvåa så det var fantastiskt kul att se Teodor orka hela vägen och sen ett bonusbrons det gör ju ingenting"

Rikard Grip, förbundskapten skidlandslaget till Radiosporten: "Helt fantastiskt, enormt speciell final, det är tyvärr lite olyckligt att det blir sånna incidenter som det blev där nere i svängen men tyvärr det hör ju också till skidåkningen, men de två som är etta och tvåa de är enormt värda det och Emil han blev värdig det med saker som hände på vägen så jag tycker det är tre värdiga medaljörer"

SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till Radiosporten: "Otrolig dramatik, jag är fortfarande inte klar av vad som hände,  Emil som verkade helt stum eller om han hade sträckt sig? man undrade över det, och så plötsligt händer det där i den backen så får Emil chansen".

Jörgen Persson, föredetta Pingisproffs till Radiosporten: "Sprint är ju väldigt intressant och det händer en hel del, extra kul när det blir två medaljer"

Arild Monsen, norsk sprinttränare till Radiosporten: "Fantastisk norsk dag, men också en bra svenskdag så vi får gratulera dem i dag"

Johan, från Radiosportens liverapportering: "Wow vilken svensk-dag! Grattis till Teodor och Emil, och det svenska skidlandslaget! Snacka om att man har toppat formen :)"

Jessica Fröken Edman, från Radiosportens Facebooksida: "Bisarrt lopp och tråkigt man hör om Jönsson, men ändå fruktasvärt roligt!! Grattis grabbar!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista