1 av 2
Emil Jönsson och flickvännen Anna Haag efter loppet. Foto: TT
2 av 2
Emil Jönsson ligger utslagen efter målgång. Foto: TT

Jönsson: "Har aldrig varit så trött i hela mitt liv"

2:23 min

Det var bland OS-historiens märkligaste sprintlopp och inte minst för bronsmedaljör Jönsson som gjorde sitt tuffaste lopp i karriären. "Vet inte hur man ska känna ska man vara lycklig eller tacksam?"

– Det är en crazy day, det är helt sjukt, det var en dag som det inte kändes bra på, det var otroligt speciellt jag fick slita enormt i kvartsfinal och semifinal jag fick ge precis allt jag hade så jag var helt slut efter semifinalen och väldigt kort vila inför finalen och kände där att det här är inte riktigt riktigt bra, kände av ryggen och kände att benen inte svarade som jag vill och upp för första backen så hängde jag inte med, det vart för tufft...

Jönsson fortsatte ändå att köra och när tre åkare framför honom gick omkull öppnade sig dörren för Emil att ta sig tillbaka in i loppet.

– Såg att det låg några killar på sidan av spåret, först tänker man att det är synd för dem att ramla i final. Kom upp i långbacken, hade nån i rygg och hörde att de skrek att jag går för medalj och det var en helt galen känsla. Då var det bara att köra på det man hade, jag har knappt nått minne av sista delen av backen, det totalt svartnade jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv, det kanske man ska vara i en OS final. Det var en väldigt speciell känsla att glida in som trea. Man vet inte hur man ska känna om man ska vara lycklig eller vara tacksam.

Slutställning längdskidor, sprint (h)

1) Ola Vigen Hattestad, Norge, 3.38,39,
2) Teodor Peterson, Sverige, 3.39,61,
3) Emil Jönsson, do, 3.58,13
4) Anders Glöersen, Norge
5) Sergej Ustjugov, Ryssland
6) Marcus Hellner, Sverige

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista