Foto: Pontus Lundahl / TT

Kling inför störtloppet: "Har bra skidåkning i mig"

Kajsa Kling: "Har haft bra känsla i kroppen"
1:43 min

Det har rapporterats om Kajsa Klings fina resultat från träningsåken inför Störtloppet. Och nu är det snart dags. "Det är skönt att ha det i ryggen" säger Kling inför tävlingen.

Den här vintern har hon kommit som ett spjut och blivit säsongens största svenska alpina överraskning. Kajsa Kling har tagit en handfull topp-tio-placeringar och varit på pallen en gång. Nu gör hon OS-debut i störtloppstävlingen som körs tidigt onsdagsmorgon.

– Jag tycker det känns bra jag har haft ganska bra känsla i kroppen hela året och jag tycker att jag har bra skidåkning i mig och drivet blir bättre och bättre för varja åk så jag känner mig bra, säger Kajsa Kling till Radiosporten.

Kling håller inte med om kritiken mot backen, att den skulle vara för lätt.

– Det håller jag verkligen inte med om, det är vissa branta partier sen är det en del flackt också men då är det så pass mycket terräng så det blir inte att man står och glider. Det är hela tiden jobba, det är mycket som händer, det är inte jättesnabbt störtlopp, men det är kul.

Hon har gjort riktigt bra träningsåk i störtloppsbacken och visat att på träning är hon i alla fall med riktigt bra tidsmässigt.

– Det är alltid skönt, det är ingenting jag tänker jättemycket på. Men det är skönt att ha det i ryggen sen är det ändå skidåkningen som är det viktiga och det är det jag har som mål under tävlingen att jag ska få ut så mycket som möjligt av den skidåkningen jag har i kroppen, men det är gött att ha de där splittarna med sig, säger Kling till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".