Lag Sigfridssons fyra Maria Prytz. Foto: Robert F. Bukaty / AP

Skipperns stora misstag gav lag Sigfridsson segern

1:20 min

Ett stort misstag av den sydkoreanska skippern. Då säkrade lag Margaretha Sigfridsson lagets andra seger i curlingturneringen vid OS i Sotji.

Sydkorea hade tagit jämna steg med medaljaspiranten Sverige fram till den åttonde omgången och ställningen 5-3 till lag Sigfridsson.

Då kom ett stort koreanskt misstag. Skippern Jisun Kim misslyckades helt med sin sista sten och slog istället in en gul, svensk sten i boet. Resultatet blev en "stulen" svensk tvåpoängare till 7-3.

Lag Sigfridsson vann till slut med 7-4 efter att Sydkorea gett upp i den tionde omgången. Radiosportens expert Anna Le Moine var ändå imponerad av koreanskorna. Om fyra år anordnas OS i sydkoreanska Pyeongchang.

– Det som präglar asiatisk curling är att de är duktiga tekniskt, kommenterar Radiosportens expert Anna Le Moine.

– De är ett lag där det gäller att ha tålamod, sade skipper Margaretha Sigfridsson på frågan om de var överraskade av koreanskorna.

Segern var Sveriges andra i curlingturneringens gruppspel där alla nationer ska möta varandra.

En skön revansch efter tisdagens förlust mot Kanada.

Lag Sigfridsson har nu alltså två vinster (Sydkorea 7-4 och Storbritannien 6-4) samt en förlust (Kanada 3-9). Sex matcher återstår i gruppspelet.

Nästa match är mot Schweiz i morgon (torsdag) kl. 06.00 svensk tid.

David Hjorter
david.hjorter@sverigesradio.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista