Foto: Jung Yeon-Je

Andersson hämmades av skadan - blev 38:a

David Andersson: "Just nu känns det piss"
2:13 min

– 100 procent piss, var David Anderssons egen känslobeskrivning av OS-debuten i skridsko. Överbelastningen i smalbenen sänkte honom helt på 1 000 meter. 19-åringen blev tredjesist, 38:a, av de 40 tävlande.

– Just nu så funkar det inte, konstaterar en rejält besviken 19-åring efter 1.12,40, nästan tre sekunder från personliga rekordet - i Adler Arena på onsdagskvällen.

– Det är stelt hela tiden i princip. Första varvet är helt okej, då kändes det ganska bra, men ju längre man kör desto svårare blir det att hålla upp tekniken. Jag känner bara hur mjölksyran börjar vandra uppåt från fötterna och upp i benen. Fötterna blir liksom avlånga.

Problemen beror på en överbelastningsskada i smalbenen som kommit närmast som kronan på verket på en redan trasslig säsong, som Andersson inledde med att få stora delar av försäsongen förstörd av twar.

Att resultatet inte skulle bli så bra på onsdagen var väntat. Svensken är i OS främst för att köra 1 500 meter på lördag och har sina egentliga mål inriktade på spelen 2018 och 2022. I Sotji blir det nu en utmaning nog att överhuvudtaget komma till start på lördag.

– Det blir nog en hel dags vila i morgon och så ska vi försöka läka det här och smälta det här. Det går säkert. Men just nu känns det piss.

Nederländaren Stefan Groothuis vann OS-guldet. Fyra hundradelar före Denny Morrison från Kanada. Michael Mulder, Nederländerna, återfanns på bronsplats. 35 hundradelar efter den segrande landsmannen. 

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".