Marcus Nilson i Djurgårdens matchdress. Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX

Marcus Nilson vann i rätten mot Djurgården

Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste om Marcus Nilson
2:53 min

På onsdagen dömde Arbetsdomstolen Djurgården Hockey AB till att betala 470 000 kronor, plus ränta, i skadestånd till förre spelaren Marcus Nilson.

Bakgrunden är att Djurgården ville halvera Nilsons lön när laget åkte ur elitserien, och när han inte gick med på det fick han sparken.

Nu ersätts han för mellanskillnaden till den lägre lön han har haft i HV71 sedan dess, plus 75 000 i allmänt skadestånd.

Nilson har dock sagt att på grund av Djurgården Hockeys dåliga ekonomi, bland annat, så kommer han inte kräva hela skadeståndet, så exakt hur stor smäll det här blir för klubben, det kan inte ordförande Kaarel Lehiste svara på

– Det får vi se. Dom är dom och det går inte att överklaga, sedan är det upp till Marcus och hans goda vilja, säger Djurgården Hockeys ordförande Kaarel Lehiste till Radiosporten.

Enligt Lehiste har Marcus Nilson haft en god ton från början och parterna ska fortsätta dialogen så fort de får en möjlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".