Tjeckiens Alexander Salak. Foto: TT

Tjeckens hyllning till Tre Kronor: Ni kommer slåss om OS-guldet

Tjeckiens målvakt Alexander Salak hyllar Tre Kronor: Kommer slåss om guldet
1:09 min

Alexander Salak var full av beundran över Tre Kronors spel efter Tjeckiens 4-2-förlust i OS-premiären. Sverige kommer slåss om OS-guldet, menade tjecken efteråt.

Den förre FBK-målvakten Alexander Salak kastades in i Tjeckiens mål efter Tre Kronors 3-0-mål. Salak släppte bara in ett mål och bidrog till att skapa nerv i OS-premiären här i Bolsjoj Ice Dome i Sotji.

– Ja, det är klart att det var ett tufft utgångsläge, men det var inte mycket att förlora och vi kämpade hårt för att komma tillbaka i matchen, säger Salak till Radiosporten.

Tjeckerna kom dock inte närmare än 4-2 och Tre Kronor har skaffat sig ett fint utgångsläge att gå segrande ur gruppen och därmed nå en av fyra direktplatser till kvartsfinalerna senare i turneringen.

Och Alexander Salak var otroligt imponerad av de svenska stjärnorna spel.

– Det svenska laget spelade otroligt bra. De har världsklasspelare på nästan varje position i laget. Det var en fantastisk match som jag tror att folk njöt av.

Och om Sverige fortsätter att spela så här i OS...?

– Då kommer de att slåss om guldet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".