Henrik Harlaut i slopestyle skidor i Sotji-OS. Foto: AP Photo/Sergei Grits/TT.

Harlaut sexa – helamerikanskt på pallen

2:05 min

Det blev ingen medalj för svenske stjärnan Henrik Harlaut. Istället blev det tre amerikaner på pallen i slopestyle skidor.

Harlaut misslyckades i sitt första kvalåk och gick sedan med knapp marginal vidare till final via en elfteplats i kvalet.

I finalen fick svensken en liten miss på en rail, där han an gled av lite tidigt, men första hoppet, en trippelcork, var strålande och han låg femma efter första åket.

Andra åket var exakt likadant som det första men var bättre på rail-delen och utan handisättning på första hoppet. Dock en lite darrig laddning på sista hoppet och det blev en sjätteplats till slut för Harlaut.

84,40 var åtta poäng från bronset som Goepper tog. Amerikanen Gus Kenworthy slog till med 93,60 i andra åket och tog silvret och det blev en helamerikansk pall eftersom ingen kunde röra Christensen som tog guldet.

OS: Slopestyle skidor, final

1) Christensen, USA 95,80, 2) Kenworthy, USA 93,60, 3) Goepper, USA, 92,40, 4) Haatveit, Norhe 91,80, 5) Woods, Storbritannien 86,60, 6) Harlaut, Sverige 84,40. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista