Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Motage: Radiosporten

Björgen missar pallen första gången på fem år

0:29 min

Norskan är bara femma och missar medalj på distansen över 10 kilometer klassisk stil. Det är något som inte hänt på fem år. "Hon kanske är på väg ut ur sin rejäla formkurva" säger en förvånad Torgny Mogren.

Det blev en överlägsen seger för polskan Jostyna Kowalzcyk, tvåa kom Charlotte Kalla och trea Therese Johaug. Något förvånande medaljörer, det tycker i alla fall Radiosportens expert Torgny Mogren.

– Hade inte trott att Kowalczyk skulle vinna det här, jag hade definitivt trott att det här var vigt åt Björgen men hon hade ingenting att sätta emot och var rejält trött, kommenterar Mogren

– Hon kanske är påväg ut ur sin rejäla formkurva, så att det är spännande, säger Radiosporten expert Torgny Mogren.

Nu återstår bara ett individuellt lopp för damerna, tre milen i fri stil. Där har Marit Björgen sagt att hon kanske har allra störst chans att ta guld under mästerskapet. Det återstår att se om hon kan komma tillbaka till guldformen hon hade under Skiathlonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista