Martin Fourcade efter det andra OS-guldet, Foto: TT

Martin Fourcade tog sitt andra OS-guld

2:10 min

Martin Fourcade tog sitt andra raka OS-guld i Sotji då han vann distansloppet över 20 km. Björn Ferry blev bäste svensk på 12:e plats.

– Det är många storfräsare jag skalar ned i dag, säger en inte allt för besviken Ferry till Radiosporten.

Martin Fourcade tog sitt första OS-guld i karriären då han vann jaktstarten. I dag följde fransmannen upp med ytterligare en medalj av den ädlaste varlören.

Det blev en sekundrysare där tysken Erik Lesser ledde med 10 sekunder efter sista skyttet. Men Fourcade var snabbast in mot mål och vann med 12 sekunder.

Ryssen Jevgenij Garanichev, som gick ut först av alla åkare, tog bronset sedan Simon Eder, Österrike, stumnat på slutet.

För svenskarna gick det återigen trögt. Björn Ferry blev bäste svensk, 1.46 från täten med en bom. Det resulterade i en 12:e plats. Fredrik Lindström hade två bom och blev 15:e. Carl Johan Bergman blev 37:a och Tobias Arwidson 41:a.

Lindström kände efter loppet att han inte räckt till.

– Det känns varken bra eller dåligt. Inget topplopp, men inte heller jättemissnöjd. Åkningen känns bra, med de var duktiga i toppen. Även om jag skjutit fullt hade jag inte räckt till seger, säger Lindström.

Nästa chans för svenska skidskytteherrarna är masstarten på söndag.

– Jag hoppas på lite fastare förhållanden i masstarten. Jag åker riktigt bra och hoppas att jag får till det så att allt stämmer, säger Ferry.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista