Olsson osäker på formen inför OS-starten

Johan Olsson: "Ska gå i mål som en urvriden trasa"
3:19 min

Johan Olsson går in i de olympiska spelen på 15 km klassiskt. Men skadeeländet och sjukdomarna under vintern gör att formen är osäker.

– Det är över två månader sen jag stod på startlinjen senast så det är klart det finns en osäkerhet kring var jag står någonstans, säger Johan Olsson.

De senaste veckorna har Olsson ändå kunnat förbereda sig som planerat.

– Jag har fått förbereda mig hyfsat. Det viktigaste är att går in för att kämpa. Det svåra är att hitta tillbaka till tävlingskämpandet. Att slita sig igenom loppet och gå i mål som en urvdriden trasa.

Är det lika mycket jobb att få ordning på huvudet som på kroppen?

– Visst är det så, inget går automatiskt. Nu är det nästan som en premiärtävling i november. Jag har inga referenspunkter.

Väldigt många vill ju att det ska gå bra för dig. Känner du press över det eller stöd?

– Klart jag bryr mig om vad andra tycker. Det är en härlig känsla som jag inte fått uppleva så ofta att folk stöttar mig och vill att jag ska lyckas.

Herrarnas 15 km klassiskt startar 11.00. Utöver Johan Olsson tävlar även Daniel Richardsson, Marcus Hellner och Lars Nelson för Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".