Daniel Richardsson intervjuas av Susanna Andrén. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio

Richardsson: "Visste inte att jag var med i bronsfajten"

1:49 min

Två nya OS-medaljer för Sverige och säg den som tippat att Daniel Richardsson skulle ta ett brons. Men svensken själv visste att han hade chansen: "kände mig väldigt pigg".

– Jag visste inte att jag var med i bronsfajten förrän sista två-tre kilometerna, ledarna hejade på mig som bara den, så det var bara att ge järnet och är det så nära ska jag fasiken ta chansen och det höll med minsta möjliga marginal så att jag är oerhört nöjd, säger Richardsson

Daniel Richardsson var med om en allvarlig bilolycka i somras där förlorade en vän och själv skadade sitt knä svårt. Men han har kommit tillbaka fysiskt och psykiskt trots sin tuffa höst. Träning och rehablitering  har fungerat.

– Har trott på det hela tiden att en möjlighet har funnits att komma tillbaka och kanske vara ännu bättre än jag var tidigare, det har känts väldigt bra de senaste veckorna här och dubbeljakten i söndags kändes väldigt bra, säger bronsmedaljören till Radiosporten.

Richardsson började loppet väldigt lugnt och var långt efter på en 30:e plats vid den första tidspasseringen. Men svensken tog placering efter placering tills han till slut förstod att han var med i kampen om tredjeplatsen.

– Sista rundan kände jag mig väldigt pigg och sen när man fick höra att det var tajt om tiden då fick man lite extra energi, jag hade krafter kvar på slutet, det var väl det som avgjorde, säger en nöjd Daniel Richardsson till Radiosportens reporter Susanna Andrén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista