Photo: Pontus Lundahl / TT

Sagt om loppet: "Jag har inga ord"

Kungen om medaljsuccén för Olsson och Rickardsson
1:49 min

Två nya medaljer och den sjunde svenska medaljen totalt i längdspåren. Här följer några röster om den fantastiska framgången.

Kung Carl-Gustav till Radiosporten: "Jättekul förstås för de själva och det svenska laget har gjort bred insat i år och det är fantastiskt, mycket förberedelser och allt ska funka, i dag var det lite tuffa förhållanden, surt i spåret, valla grabbarna har gjort ett bra jobb, teamwork"

Drottning Silvia till Radiosporten: "Idag silver och brons, det är ju otroligt fint det är verkligen härligt" Hon hyllar även vallateamet "De är konstnärer det är så mycket som tillhör till att vara en expert på vallning, de är verkligen konstnärer"

Mattias Persson damtränare till Radiosporten: "Ska man vara ärlig så var man lite tveksam till hur kommer det här sluta, men ju längre loppet gick och man ser att de plockar mer och mer och vi vet också att det här föret tar ut sin rätt, det är tufft för de aktiva att ta sig igenom. Att Danne dessutom har rehabliterat sig så pass som han gjort sen den tragiska olyckan och i somras och får ta sin OS-medalj det är helt underbart, och Olsson som tar ett silverm jag har inga ord"

Jan Wegner på Radiosportens Facebooksida: "Finns ingen annan idrottsman i Sverige som jag verkligen unnade en medalj som Daniel Richardsson. Precis som samma sak var det med Johan Olsson i Val di fiemme förra året!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".