AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV

Olsson: "Fått kämpa otroligt mycket bara för att ta mig hit"

Johan Olsson efter silvret
2:33 min

Länge var det oklart om han ens skulle ta sig till OS. Men nu är han här, och Bragd-Johan har gjort det igen. "Är väldigt väldigt stolt", säger silver-svensken.

– Man hade en konkurrent som var helt övermäktig, det var ingen som hade en chans mot Dario (Cologna) i dag, han spelade i en egen division, det är klart att jag siktar på guld och väldigt gärna ville ha det men jag är otroligt nöjd med silver. Den väg som jag har gått, inte tävlat på två månader och varit hemma och varit skadat och har fått kämpa otroligt mycket bara för att ta mig hit, och sen att komma tvåa det är klart att jag är väldigt väldigt stolt över det, säger Olsson.

Johan Olsson har haft problem hela vintern med skador och sjukdom. Han har inte tränat på två månader men ändå lyckades han ta sig tillbaka och har fått till en perfekt form inför mästerskapet.

– Har känt att formen varit bra de tre senaste dagarna, det är hårt jobb för mig att ta mig hit och det här har varit hårdare än någonsin, säger Johan Olsson till Radiosporten

Nu återstår en individuell tävling för herrarna och det är femmilen. Och alla minns vilket lopp regernade VM-mästaren Olsson gjorde i fjol.

– När det är fri stil kanske det är lite lite sämre för mig, men vi tar stafetten först och främst nu, vi kan nog bjuda på en match där, säger den nyblivne silvermedaljören till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".