Foto: TT

Majorov tre poäng från bronsplats

3:36 min

Det blev succé för Alexander Majorov som slog till med nytt svenskt rekord i det korta programmet. Nu väntar en rafflande friåkning på fredagen.

Torsdagens poängskörd blev prydliga 83,81 efter ett helt felfritt program. I och med det är svensken bara tre poäng från brons inför fredagens fria program.

Men Radiosportens expert Kristoffer Berntsson ger inte Majorov stora chanser till att knipa medalj.

- Tyvärr tro jag inte att han kommer att kunna sträcka sig så långt. Några av åkarna framför kommer att leverera åkningar som ”Alex” inte kan matcha, menar Berntsson.

Men tre poäng från bronset, hur lite eller mycket är det?

- Ett fall, kan man säga. På det tappar du fyra poäng. Men friåkningen ger upp mot 200 poäng för de bästa, Majorov har som bäst 140 poäng så då är skillnaden ganska stor. De bästa är normalt sätt 30-40 poäng bättre än Alexander i det fria programmet, förklarar Kristoffer Berntsson.

Skulle Alexander Majorov lyckas hålla sin plats och hamna bland de tio bästa är det bästa svenska OS-resultatet för herrar sedan 1938. Det vore en stor framgång menar expert Berntsson.

- Han har många stora namn bakom sig just nu. Håller han dem bakom sig ska ha vara mycket nöjd.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista